Idag släpptes nyheten om att en av världens bästa restauranger och ett av världens mest prisbelönta gindestillerier samarbetar. Som svensk är det lätt att tänka att det gäller något fjärran land, men icke. Det är faktiskt stjärnkocken Björn Frantzén och svenska ginpionjären Jon Hillgren som berättar om lanseringen av sitt kommande produktsamarbete den 5 mars.
Både Björn och Jon har satt Sverige på världskartan inom kategorierna mat och dryck. Björn Frantzén är med sina två trestjärniga restauranger unik både internationellt och på hemmaplan där Restaurang Frantzén är den första och hittills enda restaurangen i Sverige som belönats med tre stjärnor i legendariska Guide Michelin. Jon Hillgren grundade Sveriges första gindestilleri 2011 och idag är Hernö Gin ledande på hemmamarknaden och positionerade som världens mest prisbelönta gindestilleri.
”Vi har haft ögonen på varandra länge och jag började tidigt använda Hernö gin på mina restauranger. Både vi som personer och våra respektive team delar ambitionen att aldrig vara helt nöjda, vi vill leverera något som är det absolut bästa tänkbara som gästen kan få i respektive kategori. Mat och dryck är en upplevelse och där vi båda vill leverera i världsklass.”
Björn Frantzén
Hernö Gin har gjort en rad samarbeten genom åren, men detta blir enligt pressmeddelandet det största sedan start och det första som kommer ha ett helt eget gemensamt koncept.
”Jag har alltid trivts på Björns restauranger och det tror jag att många kan känna igen sig i. Vi har setts genom åren utan att direkt träffas men när samarbetet kom på tal kändes det ändå självklart. Vi har båda samma driv, kärlek för nordiska smaker, syn på råvaror och passion för hantverket. Det här är ett första steg på ett långsiktigt samarbete där vi tillsammans kan hjälpas åt att lyfta den svenska mat- och dryckeskulturen både nationellt- och internationellt ännu mer.”
Jon Hillgren
I pressmeddelandet skriver de också ”vilken den första dryckesprodukten signerad Frantzén och Hernö”, vilket skulle kunna tolkas som att det redan finns tankar på fler i framtiden.
Spännande och självklart kommer jag att hålla er uppdaterade.