Stockholms Bränneri har länge levererat alkoholhaltiga drycker av klass och inför julen 2020 lanserades Winter Negroni. Det var en julig variant med basen i Stockholms Bränneri Dry Gin och deras Stockholms Aperitif Röd. Lite kryddnejlika, kardemumma, apelsin, kanel, körsbär och svartvinbär. Resultatet blev en produkt som står sig i en fajt mot glöggen alla dagar i veckan.
Men den var inte alkoholfri.
Alkoholfria produkter som breddar sortimentet
Den 1 november släpps Winter Nogroni (ha ha ha) och Winter Spritz, två ekologiska och alkoholfria serveringar som blir ett bra komplement till de alkoholfria burkcocktails som släpptes av Stockholms Bränneri i somras. Nu kan även de som väljer bort alkohol erbjudas alternativ från bränneriet.
”Vi vill att alla ska ha möjlighet att prova det vi tillverkar här på bränneriet. Vårt
Anna Wikner, en av grundarna till Stockholms Bränneri
ursprung är i gin-kategorin, men vår nyfikenhet för smak och upplevelse har idag breddat vårt utbud till mycket mer än så: akvavit, aperitifer, färdiga cocktails och nu produkter i den alkoholfria världen”
Winter Nogroni
”En färdig alkoholfri vintercocktail på flaska”, så beskriver Stockholms Bränneri sin nya Winter Nogroni i pressmeddelandet. Precis som originalet är Winter Nogroni smaksatt med körsbärs- och
svartvinbärsjuice, enbär, malört och traditionella julkryddor. Winter Nogroni serveras som en cocktail, över is, i ett av dina favoritglas eller uppvärmd som en glögg.
Winter Spritz
Stockholms Bränneris omisskännliga korta burkar med stor öppning har fått ett nytt syskon i Winter Spritz. En bubblande frisk alkoholfri vinterservering färdig att dricka direkt. Här erbjuds du en fräschör med fin balans mellan traditionella julkryddor, bärighet och bitterhet.
Fyller ett tomrum
”Vi själva har saknat spännande färdiga serveringar för vinterhalvåret i det alkoholfria segmentet, och vi har därför lagt mycket tid och kärlek till att tillgängliggöra Stockholms Bränneris smaker till ännu fler. Från och med i år har vi hittat rätt med vintriga alkoholfria cocktails som har samma pondus och smakstyrka som produkter med alkohol.”
Erik Hasselgärde, ansvarig för produktutvecklingen
Stötta mitt arbete!
Jag driver Ginpodden som ett hobbyprojekt och skriver alla artiklar helt ideellt. Gillar du vad jag gör får du gärna stötta mitt arbete med en gåva så att jag kan pröjsa för resor och webbhotell. Oavsett, tack för att du läser och lyssnar. Du stöttar enklast via Swish eller PayPal.
TACK ❤️